Home » Ons aanbod » (Dementerende) ouderen

Groepsbezoek boerderijbeleving 
Kom genieten van onze dieren in de gezonde buitenlucht bij vzw zorg- en belevingsboerderij het Groeiveld. 

We geven graag een rondleiding op onze zorgboerderij en in de zelfoogsttuin. Onze lieve koeien, scharrelvarkens, konijnen, schapen en ezels staan klaar om geaaid, geknuffeld en gevoerd te worden! 
We maken er een fijne boerderijbeleving van met als afsluiter een heerlijke kop verse soep of biologisch drankje.
Wanneer: voormiddag van 9.30 tot 11.30 uur of namiddag van 13.30 tot 15.30 uur 
Kostprijs: op aanvraag 


Individuele dagbesteding
vzw zorg- en belevingsboerderij het Groeiveld biedt ook dagbesteding aan ouderen met een beginnende zorgbehoefte.

Betekenisvol bezig zijn in de gezonde buitenlucht en genieten van natuur, rust en ruimte bevordert het welzijn. We bieden ouderen herkenbare activiteiten aan die vaak fijne herinneringen oproepen, zeker bij degenen die een groot deel van hun leven op een boerderij hebben gewoond.

Onze zorgboerderij biedt een dagprogramma in een rustige, landelijke en kleinschalige omgeving. De verbondenheid met de natuur, planten en dieren staat centraal. Meehelpen met het verzorgen van de dieren, klusjes doen op het erf, tuinieren en wandelen zijn een paar voorbeelden van activiteiten op de zorgboerderij. Gezellig samen seizoensgebonden koken, knutselen of een spelletje doen kan natuurlijk ook.

Op onze boerderij worden zorggasten aangesproken op hun mogelijkheden en niet op hun beperkingen. Ook maakt men contact met andere bezoekers en begeleiders, wat sociale participatie bevordert.

Onze dagbesteding biedt een alternatief voor dagopvang en gunt partners of mantelzorgers wat tijd voor zichzelf. Op deze manier kunnen zij de zorg beter en langer volhouden.

Wanneer: weekdagen van 9.30 tot 15.30 uur, inclusief koffie, thee en lunch
Kostprijs: op aanvraag