Vanwege de vele aanvragen kunnen we momenteel enkel nog zorggasten opvangen die (bijna) volledig zelfstandig op de boerderij kunnen functioneren. U mag altijd onderstaand intakeformulier invullen en mailen naar vzwhetgroeiveld@gmail.com. Van zodra er weer beschikbaarheid is, nemen we contact met u op. Bedankt voor uw begrip.

Dagbesteding voor ouderen en personen met dementie

We bieden dagbesteding aan ouderen met een beginnende zorgbehoefte.

Betekenisvol bezig zijn in de gezonde buitenlucht en genieten van natuur, rust en ruimte bevordert het welzijn. We bieden ouderen herkenbare activiteiten aan die vaak fijne herinneringen oproepen, zeker bij degenen die een groot deel van hun leven op een boerderij hebben gewoond.

Onze zorgboerderij biedt een dagprogramma in een rustige, landelijke en kleinschalige omgeving. De verbondenheid met de natuur, planten en dieren staat centraal. Meehelpen met het verzorgen van de dieren, klusjes doen op het erf, tuinieren en wandelen zijn een paar voorbeelden van activiteiten op de zorgboerderij. Gezellig samen seizoensgebonden koken, knutselen of een spelletje doen kan natuurlijk ook.

Op onze boerderij worden zorggasten aangesproken op hun mogelijkheden en niet op hun beperkingen. Ook maakt men contact met andere bezoekers en begeleiders, wat sociale participatie bevordert.

Onze dagbesteding biedt een alternatief voor dagopvang en gunt partners of mantelzorgers wat tijd voor zichzelf. Op deze manier kunnen zij de zorg beter en langer volhouden.

 

Intakeformulier Vzwhetgroeiveld 2022
Word – 358,3 KB 562 downloads